26apr.2015
2313

Confessions of a drama queen

Ik heb geheimpjes! Sommige geven leuke binnenpretjes en sommige zijn niet eens de moeite waard om te noemen. Maar ik heb ze, net als dat ik denk dat jij ze ook hebt. Vandaag wil ik er eentje of misschien zelfs een paar met je delen; Ik vind de skinny-jeans stom en heb een verliefdheid voor souljeans. Zo. Dat is er uit.

Mijn geheim is lekker kortzichtig en best egoïstisch. Mensen die de skinny dragen geven mij een gevoel van jaloezie want ze staan een ander altijd leuker. Het is zo lekker makkelijk om iets stom te vinden dan te accepteren dat iets bij mij niet werkt. Voel je dus niet aangesproken door mijn drama als jij de skinny wel tot heilig hebt verklaard! You work that thing honey. Dit rare gedoe heeft mij gebracht bij de verheerlijking van de seventies jeans. Sinds mijn 14e heb ik ze niet meer gedragen, zonde! Ik zwichtte in mijn tienerjaren aan peer-pressure en trok met stiekeme tegenzin de skinny aan. Inmiddels ben ik 11 jaar ouder en een stuk (eigen)wijzer. Ik kom uit de kledingkast! I love souljeans! Niet alleen zitten ze lekker om de booty waardoor de vrouwelijke vormen prachtig uit komen, ze maken benen EINDELOOS met een goede hak eronder. It really hugs all the right places. En het mooie is, dit jaar zijn ze zelfs ‘helemaal in’.

Een item dat bij mij het gevoel van weemoed opwekt zijn de co-ords; van die leuke setjes van dezelfde stof. Vaak is het een soort bloesje die je kan opknopen met een leuk rokje of broekje. Ik droeg ze toen ik nog op de basisschool zat. Mijn lieve ouders hebben littekens op hun ziel van de keren dat ik in de wintermaanden eiste dat ik een co-ord aan moest. Dat mijn kleine knietjes er dan af vroren nam ik op de koop toe. Als ik ze in de verkoop zie op VMP of united wardrobe krijg ik een nostalgisch (en soms een beetje schuldig) gevoel, heerlijk! Inmiddels melden steeds meer creatieve bijtjes zich die dit soort setjes zelf maken met vintage stoffen. Bijvoorbeeld HENK. Hoe uniek wil je het hebben?!

 

Voor mij is de weg naar eigen stijl nog lang niet volledig bewandeld. Gelukkig. Niets is namelijk zo veranderlijk als de mens. Hoe ouder ik word, hoe meer ik inzie dat ik echt zelf kies wat ik wel en niet wil dragen. Dat ik dan beïnvloed wordt door wat er om mij heen gebeurd, mag! Dan noem ik het lekker eclectisch als ik het een naam wil geven. Ik probeer elk jaar mijn kledingkast een opruimbeurt te geven. Wat weg kan krijgt soms een ceremoniële afscheid. Verraderlijk hoe ik mij kan hechten aan spullen. Het verkopen op UW en VMP zorgen er voor dat ik weet dat het naar een goed huisje gaat. Ik heb mij trouwens laten vertellen dat de verkoop beter gaat als je jouw kat/dikke stadsduif/marmot van de buurman of vis er bij op de foto zet… Moeten ze wel meewerken.

Het doorgeven en hergebruiken van items zorgen er voor dat er nieuw leven ontstaat. Zo ook voor de skinny die ik niet meer draag en de souljeans die ik zoek. En als de winter weer voor de deur staat, trek ik mijn co-ord aan. Om eigenwijs te zijn en vervolgens met knikkende knieën mijn ouders gelijk te geven. Maar dat vertel ik ze lekker niet.

Veel liefs, Lis

Bekijk het profiel van Lis

Blog overzicht