18nov.2016
303

UW stories: “Wat United Wardrobe voor mijn shopverslaving betekende”

In UW stories vertellen UW'ers hen leukste ervaringen op United Wardrobe. Deze keer deelt Mauri haar UW story. Benieuwd naar de kledingkast van Mauri? Check 'm hier

Zonder ons allemaal over dezelfde kam te willen scheren, we weten allemaal wat het betekent om een meisje te zijn. Namelijk : glitters, met vriendinnen meezingen op liedjes van toen we 14 waren en het dan ‘klassiekers’ noemen. Veel make-up of geen make-up, hangt uiteraard van de dag af. “Eeh, doet gij vanavond een kleedje aan? Of gewoon een jeans?” En kleren.

Zoveel mogelijk kleren.

Voor mij is kleding best een big deal, maar ook niet op het zotte af. Gewoon, je weet wel, ik ben zo een meisje dat graag leuk voor de dag komt. Of zo een meisje waarvan ze na dat ene feestje zeggen “Amai, hebt ge gezien wat Mauri aanhad? Dat was super vet!”. Een Serena van der Woodsen in Gossip Girl - type.
Haha... If only.... #dromenmag
Ook ben ik wel een meisje dat graag origineel is en in tweedehandszaakjes winkelt, liefst als het uitverkoop is natuurlijk. Cheaper dan cheap en op zijn allermodieust!! Daarnaast ben ik er ook wel eentje dat door heel de H&M snuffelt om de mooiste en tegelijkertijd voordeligste stuks te vinden (zodat ik aan de kassa toch nog wat euro’s overheb om die schattige sokjes ook snel mee te pakken, al heb ik er al 3 paar vergelijkbare in de kast liggen).

Herkenbaar? Ik weet het meisjes, ik weet het. Het is een moeilijk leven, een meisje met een interesse voor mode zijn. (SPOILER ALERT als je verder leest geef ik jullie de tip van jullie leven en het is –suprise, suprise- : maak een UW account!)

Voordelig én fashionable zijn allemaal in dezelfde shopping spree? Het blijft me toch een raadsel, ik weet niet hoe jullie dat doen, maar op het einde van de maand schiet er toch niet veel extra over bij mij. En tegenwoordig al die talloze webshops van mijn favoriete winkels? Nu hoef ik zelfs de deur niet meer uit om modieus voor de dag te komen, oh help me God. Webshops, jullie zijn echt niet goed voor mijn portemonnee. Jullie, jullie prachtige-maar-o-zo-te-dure-musthaves-dat-ik-me- eigenlijk-niet-kan-veroorloven-maar-toch-mee-naar-mijn-online-winkelmandje-sleep. Door jullie zit ik altijd op het randje van blut zijn. Aangezien ik nog thuis woon en elke dag zoveel eten als ik op kan voor mijn neus geschoteld krijg, is dat zo erg nog niet. Dat blut zijn. Echter sinds vorige september ging er vanachter in mijn hoofd een klein alarmbelletje af. Ik zag rondom mij stilaan iedereen op kot gaan, écht leven. En jobs zoeken en zo.. Van die echte jobs hé. Binnenkort is dat hier met verzekeringen betalen... ? Hoe moet dat? Met al die ‘Ik kan mijzelf onderhouden’- voorbeelden naast mij en mijn 20ste verjaardag dat er zit aan te komen begon ik me toch op regelmatige basis af te vragen hoe ik mijn shopverslaving in de hand moest gaan houden gelijktijdig met voor mijzelf zorgen. Volwassen zijn, of zo iets.. Beginnen met vasten? Half in leven maar wél modieus? Nu al beginnen sparen om tegen dan mijn shopverslaving te kunnen blijven betalen? Of anders kon ik ook nog bij een of ander modehuis gaan werken en gewoon kleren die anders in de vuilbak belanden stelen misschien.

Ik ben nu bijna 20 winters jong en ik kan jullie oprecht vertellen dat ik in al die jaren van obsessed met kleren bezig zijn nog nooit iets ben tegen gekomen vergelijkbaar met UW. Of zoals ik het in mijn eigen woorden beschrijf : “The app that saved my shopping addiction”.

Ik hoef niet te beginnen sparen, ik hoef me binnenkort ook niet uit te hongeren om kleren te kunnen blijven kopen. (Thank God, daar had ik echt geen zin in.) Al wat ik moest doen was een UW-account aanmaken, joepi!

Het is nu een kleine 2 maanden geleden sinds “De dag dat Mijn Shopverslaving het overleefde” en ik heb niet alleen al 300 euro verdiend, maar ook een handvol vriendinnen tot in een eigen account gebabbeld die het op hun beurt nog zo slecht niet doen op het ‘online shopping walhalla’ a.k.a United Wardrobe. Ook heb ik de mooiste vintage kledingstukken óóit gevonden. Daarnaast heb ik eigenhandig mijn shopverslaving tot een heel nieuw niveau gebracht.. I ain’t proud of it #sorrymom. Maar hey!!! Ik kan nu van in mijn pyjama op de zetel zowel mega leuk, voordelig shoppen als kleren verkopen en geld verdienen tegelijkertijd!!!!!!

Halloooo en welkom aan mijn extra kledingkast die ik me heel snel ga moeten aanschaffen!!!!

 

De kledingkast van Mauri bekijk je hier

Wil jij ook je UW story delen stuur dan een mailtje naar nora@unitedwardrobe.nl!

Bekijk het profiel van Mauri

Blog overzicht