4nov.2016
2045

UW stories: "Dit is DE oplossing voor mijn eeuwige strijd"

In UW stories vertellen UW'ers hen leukste ervaringen op United Wardrobe. Deze keer deelt Laurette haar UW story. Benieuwd naar de kledingkast van Laurette? Check 'm hier

Al zo vaak zag ik de gesponsorde Facebook berichten van United Wardrobe voorbijkomen. Nooit echt aandacht aan gegeven, tot de halfjaarlijkse kleding-opruim-dag weer voor de deur stond. Echt zo'n klusje waar ik tegenaan blijf hikken, omdat het eeuwig zonde is om dingen zomaar weg te gooien. Maar ja, je kunt niet alles bewaren. Na het verdiepen in UW was ik overtuigd, dit is DE oplossing voor mijn eeuwige strijd. Opruimen is nu geen opruimen meer, het is een sorteer sessie geworden van de items die ik zelf nog draag en de items waar andere mensen veel meer plezier aan gaan beleven dan ik. Vroeger werd ik herkend in de H&M, tegenwoordig in de Primera omdat ik het zoveelste pakketje kom afgeven voor verzending. 

UW heeft mijn ogen geopend dat kasten vol kleding ook een bron van inkomsten kan worden en niet alleen een grote uitgave hoeft te zijn. Miskopen bezorgen mij geen kopzorgen meer, iemand anders weet er vast wel raad mee. Kledingstukken die maar een enkele keer gedragen zijn, zijn nu niet meer zonde van het geld, maar mijn belangrijkste bron van inkomsten. 

Mijn studie is deels marketing gerelateerd. Ik leer de theorie door het toe te passen op UW scenario's. Via deze weg kan ik mijn passie voor mode en kleding combineren met mijn studie. Nooit gedacht dat dat zou kunnen als je aan een Technische Universiteit studeert! Ik probeer altijd de prijzen zo laag mogelijk te houden. Soms verdien ik zelf niets meer aan een verkoop, na aftrek van de kosten, maar als die lage prijzen zorgen voor een koper die er meer aan heeft dan ik, dan vind ik dat geen enkel probleem. Sieraden die ik al jaren niet meer draag, geef ik gratis weg bij een bestelling. Kopers zijn er blij mee, ik ben blij dat ik het een mooi nieuw thuis heb kunnen geven. Kleding verdient het om gedragen te worden, om gezien te worden, niet om jaren in een dichte kast te hangen. 

Het is een sport geworden thuis om in te schatten hoe goed een item zal verkopen. Ik koop kleding nu ook echt met de gedachte 'hoe goed zal het uiteindelijk weer gaan verkopen?'. Aanfoto's maken is van bewogen spiegelselfies in de avondschemer overgegaan naar mini fotoshoot met een complete lichtinstallatie met softbox. Als mijn snelle reacties en goed belichte foto's de kopers kunnen helpen met beslissen of ze iets willen kopen, heb ik dat er meer dan graag voor over.

De kledingkast van Laurette bekijk je hier

Wil jij ook je UW story delen stuur dan een mailtje naar nora@unitedwardrobe.nl!

Bekijk het profiel van Laurette

Blog overzicht