4mrt.2015
770

Addicted to Vintage

 

Vintage.

Als ik het woord google, krijg ik als eerste de betekenis: Een chique woord voor tweedehands, wordt meestal gebruikt voor haute couture kledingstukken van een aantal jaren oud, maar kan ook slaan op authentieke kleding. Momenteel weer veel te zien op de rode loper.

Toch vind ik vintage veel meer. Sinds een paar jaar ben ik helemaal gek op vintage: ik spaarde twee jaar geleden al mijn verjaardagsgeld op om een paar Dr Martens te kopen, ik zoek heel internet af naar leuke chokers, voor ik ga shoppen in steden zoek ik op internet eerst op of er een leuke tweedehandswinkel is, met mijn vader en vriend koop ik altijd vinyls op rommelmarkten, ik heb een platenspeler in mijn bezit en door mijn vader heb ik geleerd om van de muziek uit de eighties te houden.

 

Begin dit jaar ontdekte ik United Wardrobe, en ik ben heel blij met die ontdekking. Zelf ben ik niet in het bezit van veel vintage kleding, omdat ik jammergenoeg in het hoge noorden woon waar maar twee echte vintageshops zijn (niet eens bij me in de buurt). Daarom vind het ik fijn om nu mijn oude non-vintage kleding te kunnen verkopen op United Wardrobe en het geld dat ik hiermee verdien weer te besteden aan echte vintage kleding. Ik ben al nooit het type geweest dat het leuk vind om mainstream te zijn en mee te lopen met de rest van de meiden. Ik hou van apart, bijzonder. Ik hou ervan als mensen me vragen waar ik dat ene jurkje gekocht heb, en ik dan trots kan antwoorden dat hij 100% vintage is.

Wat zijn mijn favorieten? Chokers met kleine bedeltjes, kettingen met natuurstenen, basic truien en shirts, jasjes met leuke motiefjes, mom jeans, sokken met kanten randjes, zwarte schoenen met plateauzolen zoals creepers, chelseaboots en mocassins, stoffen shoppers met grappige quotes, truien met turtlenecks, leren jassen en maxirokken. Ook kan ik nooit iets afslaan dat te maken heeft met Harry Potter, Arctic Monkeys en The Walking Dead. Zo heb ik op Pinkpop een Arctic Monkeys shirt gekocht, van een vriendin een Arctic Monkeys shopper gekregen, via E-bay een Harry Potter choker gekocht en staat op mijn verlanglijstje nog een shirt uit de online shop van The Walking Dead. Als je ergens fan van bent, mag je dat best een beetje laten zien toch? Ik heb erger gezien. Vrouwen die totaal gehuld zijn in Hello Kitty jurken met Hello Kitty oorbellen en Hello Kitty tatoeages en Hello Kitty haarbanden. Nu heb ik jullie denk ik wel een beetje op de hoogte gebracht van mijn kledingstijl. Wees gewoon jezelf en draag wat je leuk vindt! Het maakt geen bal uit wat anderen ervan denken, zolang jij je er maar prettig in voelt :).

Liefs, Ellemieke.

Bekijk het profiel van Ellemieke

Blog overzicht