11dec.2015
1442

De Cactus: Kleding met een verhaal

Hoi lieve UW’ers,

Kennen jullie dat? Dat gevoel wanneer je een item ziet dat je móet hebben, ongeacht de prijs die op het prijskaartje staat? Dat verliefde (en dat is dan niet overdreven) gevoel wanneer die –bijna- nieuwe aanwinst ook nog eens perfect om je lichaam past? Nou, ik ken dat gevoel ook, maar honestly, dat gevoel is bij mij een zeldaam soort.

Als het op kleding aankomt ben ik kieskeurig. Té kieskeurig. Te standaard, te bont, te chic, te lomp. Zelden vind ik een item waarvan ik vind dat het écht een plek in mijn kast verdiend. Ik ben dan ook iemand die na urenlang door de stad gedwarreld te hebben, met lege handen thuis kom, omdat dat prachtige blousje toch nét iets te lang was en die perfecte boyfriend-jeans toch nét iets te lomp oogde. En de dag erna, in tegenstelling tot dat wat je verwacht, geen spijt. Neen. Ik MOET kleding hebben waar ik op slag verliefd op ben, anders is het per definitie een no go. (Frustrerende moeder, zus en boyfriend tijdens een shopsessie nemen we maar even voor lief).

Conclusie: kleding moet iets toevoegen aan mijn garderobe. Ik vind het dan ook niet erg om zoektochten te moeten houden om dat perfecte item te vinden. En wanneer is een item dan perfect? Het is vooral een gevoel. Inderdaad. Maar wat ik óók zeker mooi vind, is een kledingstuk met een verhaal of gedachte erachter. Dat is meteen ook één van de redenen waarom ik een vaste klant ben bij vintageboetiekjes. Bij elk item kan ik me afvragen wat voor persoon het heeft gedragen en waar op de wereld dat ding al is geweest. Vintage-kleding heeft altijd een verhaal.

Mijn kieskeurigheid + liefde voor (vintage) kleding met een verhaal zijn 2 ingrediënten die mij inspireerde om een eigen merk op te zetten: Cactus. Maar, er is nog één ding. En dat is mijn liefde voor een specifiek lief, teder, prachtig, fantastisch, kledingstuk, namelijk: de sweater. De bedenker is toch echt een van mijn helden. Perfect voor een koude winterdagen, maar ook onder een denimjasje, colbert en vintage blouse is zo’n ding handig én mooi. Een sweater is voor mij niet iets waar ik er maar één, twee of drie van heb. Nee, dit soort heeft de eer om de helft van mijn kast te vullen. Pimpelpaars, met printje, met tekst; ik heb ze in alle soorten en maten. Een sweater is altijd een toevoeging.

Dit alles samen gemengd heeft mijn concept gevormd: Cactus. Cactus creëert sweaters die een verhaal of gedachte laten zien, suitable voor elke dag en elk moment, te combineren met alles, zelfs dat megadrukke panterjasje wat al jaren roerloos in je kast ligt.

Onder de naam Cactus ontwerp ikzelf het soort waar ik urenlang voor door winkelstraten en marktjes struin. Dus niet zomaar een soort, non: Het soort met karakter. En laat de Cactus nou toevallig een plant met karakter zijn.

Van winter tot zomer, van bittere droogte tot de ijzige winters. Good times, bad times, de Cactus staat er. Hij laat zich niet kennen. Het is een overlever. Een sterke persoonlijkheid, dat heeft de Cactus en dat is nou nét precies datgene wat ik mooi vind en belangrijk vind. No need to explain waar de naam van mijn concept vandaan komt.

Inspiratie voor mijn sweaters vind ik overal. Mijn liefdes en passies, de jungle in mijn hoofd én vooral de jungle in deze gekke wereld laten mijn brein op volle toeren draaien.

En dan hoop ik dat er een ontwerpje uit mijn innerlijke chaos rolt wat jullie urenlange zoektochten naar dat perfecte item al besparen en misschien zelfs een héél klein beetje dat verliefde gevoel, waarover ik het in het begin van dit blog overhad, bij jullie naar boven brengt.

 

Liefs,

Anneke.

Bekijk het profiel van Anneke

Blog overzicht