1. Blog
  2. Fashion & Trends
  3. De kast van.. Marlijn ?
Fashion & Trends

De kast van.. Marlijn ?

In de rubriek 'De kast van' stellen we een aantal vragen aan iemand uit onze United Wardrobe community. Vandaag is het de beurt aan Marlijn! Marlijn is 26 jaar, woont in Utrecht en werkt als junior product developer voor een jeansmerk. Tijdens haar studie aan het AMFI leerde ze veel over de modeindustrie, waaronder over duurzaamheid in deze branche.

"Ik vind het heel belangrijk om zo goed mogelijk voor mijn kledingstukken te zorgen en niet mee te doen aan de fast-fashion industrie. Daarom probeer ik niet zoveel nieuwe kleding te kopen en shop ik regelmatig tweedehands of naai ik zelf iets nieuws."

Zelf kledingstukken maken is een van Marlijns grootste hobby's. Hoe tof is het als je je eigen gemaakte unieke blouse kan dragen? Als ze wél iets nieuws koopt probeert ze er altijd voor te zorgen dat het een product is dat ethisch verantwoord is geproduceerd en lang meegaat.

Hoi Marlijn, wat leuk dat je je kast en je favoriete items wil laten zien!

Ja, graag gedaan! Ik vind het alleen maar heel leuk om te doen!

De kast van.. Marlijn

We vallen gelijk met de deur in je huis. Wat is je nieuwste aanwinst op United Wardrobe?

Ik heb een tijdje geleden cowboylaarzen gekocht van Sendra. Super goede kwaliteit en ze zitten perfect, dus ik ben er ontzettend blij mee!

De kast van.. Marlijn - Haar favoriete aankoop van UW: Sendra boots

Welk kledingstuk zou je nooit weg kunnen gooien?

Ik heb in Brighton een wrap jurk gekocht van zijde reststoffen (zie hierboven). Het meisje die ze verkocht kocht deze stoffen op en combineerde patroontjes. De mijne heeft dus een strook met sterretjes aan de achterkant. Ik heb nog niet echt een goed evenement gevonden om hem aan te trekken, maar ik word al gelukkig als ik er alleen al naar kijk.

Heb je een of meer favoriete merk(en)? Zo ja, welke?

Ik vind het super leuk om kleinere merkjes te ontdekken die duurzaam produceren. Zoals Blue Anemone, een merk dat hele mooie linnen blouses maakt, of Lovely Lane. Verder shop ik ook graag bij het Franse merk Sézane. Ik heb ook een stiekeme liefde voor Gucci en Saint Laurent, maar daar bezit ik geen kledingstukken van.

Wat is het oudste kledingstuk in je kast?

Ik denk mijn vintage Levi’s spijkerjasje. Deze heb ik ooit bij de IJhallen voor €2,- van een oudere vrouw gekocht. Ik denk mijn beste aankoop en mijn meest gedragen item ooit!

De kast van.. Marlijn

Wat is het mooiste item dat je ooit op United Wardrobe hebt gevonden?

Ik vond een keer een heel mooi donkergroen fluweel pak met flared pijpen, maar helaas was het niet in mijn maat..

Heb je een paar favoriete schoenen?

Ja, mijn bruine afgetrapte chelsea-schoenen van & Other Stories (zie hierboven). Ik moet ze eigenlijk even laten repareren, want dit kan zo echt niet langer.

De kast van.. Marlijn

Waar moet een kledingstuk aan voldoen om een plekje in jouw kledingkast te krijgen?

Ik probeer tegenwoordig mijn hele kledingkast in een vast kleurenschema te houden. Dat helpt wel echt bij het aanschaffen met kleding - of juist als reden om iets niet te kopen. Alle items moeten of blauw denim zijn, of alle tinten bruin/roest/oranje/creme. Hier en daar zijn er natuurlijk uitzonderingen, maar ik probeer in ieder geval geen grote uitschieters te kopen. Zo kan ik altijd alles met elkaar combineren.

De kast van Marlijn - Een hele kast in een kleurenschema

Je bent al super lang lid van United Wardrobe! Wat maakte jou zo enthousiast over onze app?

Ik verkocht vroeger altijd mijn kleding via Facebook groepen, maar het is fijn om een platform te hebben wat veel duidelijker is en waar je een goed zicht hebt op al je orders. Plus dat je niet zomaar opgelicht kunt worden! Ik heb tot nu toe alleen nog maar goede ervaringen met United Wardrobe!

Meer zien van Marlijn? Check haar kast op United Wardrobe en neem een kijkje op haar Instagram.

Wil je ook shinen in deze rubriek? ✨ Stuur een mail naar annemijn@unitedwardrobe.com en wie weet zie jij jezelf hier een volgende keer!

Leuk artikel?

Whatsapp
Facebook
Messenger
PinterestTwitter
Copy linkLink gekopieerd!
United Wardrobe

United Wardrobe

Wij zijn een sociale marktplaats voor het kopen en verkopen van kleding. Het is onze missie tweedehands kleding overal ter wereld de norm te maken.

Meer artikelen in deze categorie