1. Blog
  2. UW Insights
  3. De kast van... RozeWolk
UW Insights

De kast van... RozeWolk

In de rubriek 'De kast van' stellen we een aantal vragen aan iemand uit onze United Wardrobe community. Vandaag is het de beurt aan Zoë van RozeWolk. De persoon achter het account Roze Wolk is Zoë Hermsen, ze is 28 jaar oud en woont in Utrecht. Zoë heeft de kunstacademie afgerond, maar focust zich nu vooral op haar Instagram pagina en haar platform op UW. Hiernaast werkt ze in een vintage winkel en doet soms opdrachten rondom grafisch ontwerp, filmpjes maken en zit ze zelf achter de naaimachine!

Hi Zoë, wat leuk dat je we een kijkje in je kast en tussen je favoriete items mogen nemen!

Yess, leuk!

We vallen gelijk met de deur in huis. Wat is je nieuwste aanwinst op United Wardrobe?

Ik verkoop in het algemeen vooral kleding via UW, maar zo nu en dan vind ik hier wel echt pareltjes! Een van mijn laatste aankopen was een jeans met panter en tijger print. helemaal Nel Veerkamp, love it!

Welk kledingstuk zou je nooit weg kunnen gooien?

Hm, moeilijk. Ik probeer niet te veel waarde te hechten aan mijn kleding en dingen gewoon te verkopen/ weg te geven als ik ze al even niet heb gedragen. Zo blijft de inhoud van mijn kast een beetje binnen de perken haha. Soms heb ik er achteraf wel een beetje spijt van, maar het leuke van UW is dat je wel zeker weet dat je iemand anders er blij mee hebt gemaakt. Anyhow, terug naar de vraag… het eerste dat in mijn hoofd op komt, dat ik zeker nog wel een tijd bij mij ga houden is een oranje/bruin vintage leren jasje. Ik draag hem al twee herfst&winters en ben er nog steeds verliefd op.

Heb je een of meer favoriete merk(en)? Zo ja, welke?

Ik heb vooral veel vintage/thrift kleding eigenlijk!

Maar wanneer ik iets nieuws in wat lager prijs segment koop is dat meestal via ASOS. En als ik ietsje duurder ga vind ik merken zoals: Paloma wool, Holiday the Label, House of Sunny, Studio Oonyva, Kinaandtam, Purautz. Naast dat ik het belangrijk vind om tweedehands te kopen, vind ik het ook leuk om nieuwe/kleinere labels te steunen. Liever geen massaproductie!

Wat is het oudste kledingstuk in je kast?

Ik heb echt geen idee eigenlijk! Ik denk misschien het oranje/bruin leren jasje waar ik het eerder over had. Volgens mij komt hij uit eind 70s.

Wat is het mooiste item dat je ooit op United Wardrobe hebt gevonden?

Begin dit jaar heb ik een lange 90s/00s rok met jeans print gekocht en ik heb hem zo vaak aan nu haha, dus ik denk dat mijn favoriet is op het moment.  Ik heb ook nog een Hele Die broek met zebra randje aan de onderkant, die scoort op het moment ook erg hoog!

Heb je een paar favoriete schoenen?

Ik denk het niet echt eigenlijk. Heb net wel hele nice muiltjes van Paloma wool gekocht!

Waar moet een kledingstuk aan voldoen om een plekje in jouw kast te krijgen?

Ik hou van kleurtjes en printjes! En van een balans tussen hele unieke items en mooie simpelere items. combineert wel lekker!

Je bent al super lang lid van United Wardrobe! Wat maakte je zo enthousiast over onze app?

Ja ik zat even te kijken, sinds 2014 al. Best lang he haha! Ik heb al best lang een soort regel met mezelf dat ik iets nieuws mag kopen wanneer ik iets verkoop. Chill voor mn portemonnee en kleding kast! Maar door de jaren heen ben ik UW steeds ‘professioneler’ gaan gebruiken. Meer aandacht voor de foto's, en kleding die ik er opzet. En nu ook al een tijdje niet alleen maar kleding uit mijn eigenkast. En dat bevalt mij heel goed. ik vind het super leuk om hier te verkopen, verzenden werkt makkelijk en je weet dat er veel mensen zijn die UW gebruiken en dus ook jou items zien!

Meer zien van Zoë? Check haar kast op United Wardrobe en neem een kijkje op haar Instagram: verkoop account @rozewolkrozewolk en persoonlijke account @zoehermsen

Leuk artikel?

Whatsapp
Facebook
Messenger
PinterestTwitter
Copy linkLink gekopieerd!
United Wardrobe

United Wardrobe

Wij zijn een sociale marktplaats voor het kopen en verkopen van kleding. Het is onze missie tweedehands kleding overal ter wereld de norm te maken.

Meer artikelen in deze categorie