25jan.2015
790

Van vintage liefde tot de naaimachine!

Hallo lieve UW'ers!

Ik ben Anneke en ben (waarschijnlijk net als velen van jullie)langzamerhand een soort van vintage verslaafd. Nog niet zo héél lang geleden maakte ik op aanraden van een vriendin een account op UW aan. Al snel ontdekte ik dat dit voor mij de perfecte manier was om mijn overvolle kledingkast eens op te ruimen. Ik ben namelijk iemand die snel uitgekeken is op dat shirtje dat 3 weken geleden écht perfect was en dat ene blousje dat ideaal was voor elke gelegenheid. Het liefst draag ik elke dag wat anders. En dat is nou precies een van de redenen waarom ik een vaste klant ben van kringloopwinkels bij mij in de buurt. Regelmatig loop ik, met een lach als een klein meisje wat zojuist een nieuwe barbie heeft gekregen, naar buiten met een zak gevuld met blousjes, shirtjes, tasjes én met een beetje geluk een paar schoenen. En dat allemaal voor een paar euro. Daar word ik gelukkig van. Jullie toch ook? Natuurlijk vraag ik me af wie op deze aardbol die tweedehands jas nog heeft gedragen, maar who cares! Éen keer wassen, en dan hoef je daar niet meer aan te denken. Kleding een tweede leven geven is toch mooi.

Daar komt nog eens bij dat het stuk voor stuk items zijn die je niet in elke winkel hangen. Ik hou niet van de standaard H&M vestjes en de shirtjes waar de halve wereld in rondloopt. Ik ben altijd op zoek naar iets wat niemand heeft, iets origineels. Ik kan uren rondlopen in kringloopwinkels, opzoek naar het perfecte blousje of dat jasje dat past bij een van mijn zelfontworpen shirts. Dat is namelijk nog een van mijn liefdes, het ontwerpen van shirtjes. Het liefst koop ik vintage met een aparte kleur of een gek printje. En wat draag je daar dan onder? Juist, een wit of zwart shirtje met een opdruk of tekst of quote! Na een paar mislukte zoektochten vnaar dat ene witte shirtje voor onder die oversized panter blouse, besloot ik het maar zelf te gaan doen. Als het niet in de winkel hangt, dan maak ik het toch lekker zelf dacht ik. En so I did! Ik begon met het transferpapier, makkelijk en goedkoop. Maar al snel bleek dat dit niet zo'n succes te zijn. Dan maar opzoek naar een drukker dacht ik. En jawel, geluk had ik, want er bleek een drukkerij te zijn in het mini-dorpje waar ik woon! Ik maakte een afspraak met de drukker en zo kwam al snel een kleine samenwerking tot stand. Toen ontdekte ik vorig jaar, in mijn tussenjaar van school, mijn moeders naaimachine. Van lang shirt naar croptop, van oversized naar een normale maat, alles maakt dat ding mogelijk. Zo was mijn issue opgelost en kwam er een einde aan mijn zoektochten. Ik deelde de shirtjes op UW en kreeg, en krijg nu nog steeds, veel (positieve) reacties. Ik word stiekem toch wel heel gelukkig bij het idee dat er mensen rondlopen in de shirtjes die ik ontworpen heb.

 

Mensen met een eigen stijl inspireren me. Niemand is hetzelfde, en wat is er nou mooier dan dit te laten zien met de kleding die je draagt? Ik vind dat iedereen moet dragen wat hij of zij mooi vindt. Gekke blikken als je vol zelfvertrouwen met je favoriete outfit aan over straat loopt? Ga je twijfelen of het toch wel zo leuk is zoals je thuis in gedachten had toen je voor de spiegel stond? Niet nodig! Natuurlijk, zoals ik al zei; niet iedereen is hetzelfde, dus ook niet iedereen vindt hetzelfde mooi. En dat hoeft ook niet. Dat is nu ook net wat kleding zo leuk maakt. Het helpt je je eigen persoonlijkheid te creeëren en uit te beelden. Dat is mijn visie, UW'ers! En ik hoop dat heel veel van jullie die visie op kleding met mij delen :)

Ondertussen worden mijn zoektochten naar vintage-items steeds uitgebreider. Ik kijk niet alleen meer naar items voor in mijn kast, maar ben ook op zoek naar items die perfect zijn voor jullie kasten! Deze vintage pareltjes leg ik dan vast met mijn camera. Dus, kledinglovers, ik raad jullie allemaal aan toch eens een kijkje te gaan nemen in die ene stoffige tweedehandswinkel om de hoek, want wat je daar vindt, kan je nog wel eens verassen! En check vooral ook regelmatig mijn kledingkast, want daar staat elke week weer een nieuw ontwerpje of iets wat ik heb gevonden tijdens een van mijn vele zoektochten!

Liefs,

Anneke.

Bekijk het profiel van Anneke

Blog overzicht