United Wardrobe Logo
  • Dames
    • Schoenen
      • Sneakers
      • Hakken
      • Sandalen
      • Ballerina's
      • (Half) hoge laarzen
      • Boots
      • Enkellaarzen
      • Loafers
      • Pumps
      • Slippers
    • Jurken & Rokken
      • Korte Rokken
      • Lange Rokken
      • Overige Rokken
      • Zomerjurken
      • Jerseyjurken
      • Cocktailjurken
      • Blousejurken
      • Galajurken
      • Overige Jurken
    • Jassen
      • Winterjassen
      • Zomerjassen
      • Spijkerjassen
      • Gilets & Bodywarmers
      • Blazers
      • Leren Jassen
      • Parka jassen
      • Bomber jassen
      • Regenjassen
      • Mantels
      • Trenchcoats
      • Bontjassen
      • Faux fur jassen
    • Broeken
      • Korte Broeken
      • Pantalons
      • Leggings
      • Jumpsuits
      • Lange Broeken
      • Sportleggings
      • Flared broeken
      • Trainingsbroeken
      • Overige Broeken
    • Jeans
      • Flared jeans
      • Boyfriend jeans
      • Skinny Jeans
      • Mom jeans
      • Overige Jeans
    • Tassen
      • Rugzakken
      • Canvas tassen
      • Handtassen
      • Clutches
      • Leren Tassen
      • Schoudertassen
      • Overige tassen
    • Vintage
      • Accessoires
      • Truien & vesten
      • Jassen
      • Tassen
      • Schoenen
      • Jurken & Rokken
      • Tops
      • Blousejes
      • Jeans & broeken
      • Overige vintage
    • Designer
      • Jeans & Broeken
      • Truien & Vesten
      • Tassen
      • Schoenen
      • Vintage
      • Tops
      • Jurken & Rokken
      • Jassen & Blazers
      • Accessoires
      • Overige designer
    • Tops
      • Blousejes
      • Shirts
      • Longsleeves
      • Sporttops
      • BH's
      • Crop Tops
      • Overige tops
    • Truien & Vesten
      • Truien
      • Vesten
    • Cosmetica
      • Lippenstift
      • Lipgloss
      • Foundation & crèmes
      • Make-up kwasten
      • Mascara
      • Nagellak
      • Parfum
      • Eyeliner
      • Oogschaduw
      • Overige cosmetica
    • Sieraden
      • Oorbellen
      • Kettingen
      • Ringen
      • Armbanden
      • Overige sieraden
    • Accessoires
      • Horloges
      • Beachwear
      • Hoeden
      • Mutsen
      • Petten
      • Zonnebrillen
      • Portemonnees
      • Riemen & Bretels
      • Sjaals
      • Handschoenen
      • Telefoonhoesjes
      • Overige Accessoires
  • Heren
    • Schoenen
      • Sneakers
      • Sandalen
      • Boots
      • Enkellaarzen
      • Loafers
      • Slippers
      • Overige Schoenen
    • Jassen
      • Winterjassen
      • Zomerjassen
      • Spijkerjassen
      • Gilets & Bodywarmers
      • Blazers
      • Leren Jassen
      • Overige Jassen
      • Parka jassen
      • Bomber jassen
      • Regenjassen
      • Mantels
      • Trenchcoats
    • Broeken
      • Korte Broeken
      • Pantalons
      • Lange Broeken
      • Trainingsbroeken
      • Overige Broeken
    • Jeans
      • Skinny Jeans
      • Overige Jeans
    • Tassen
      • Rugzakken
      • Canvas tassen
      • Handtassen
      • Leren Tassen
      • Overige tassen
    • Vintage
      • Accessoires
      • Truien & vesten
      • Jassen
      • Tassen
      • Schoenen
      • Jeans & broeken
      • Shirts & overhemden
      • Overige vintage
    • Designer
      • Shirts
      • Overhemden
      • Jeans & Broeken
      • Truien & Vesten
      • Jassen
      • Tassen
      • Schoenen
      • Vintage
      • Accessoires
      • Overige designer
    • Shirts
      • Polo's
      • T-Shirts
      • Longsleeves
    • Overhemden
      • Lange mouw
      • Korte mouw
      • Overige Overhemden
    • Truien & Vesten
      • Truien
      • Vesten
    • Accessoires
      • Horloges
      • Beachwear
      • Hoeden
      • Mutsen
      • Petten
      • Zonnebrillen
      • Portemonnees
      • Riemen & Bretels
      • Sjaals
      • Handschoenen
      • Telefoonhoesjes
      • Overige Accessoires
  • Outlet
Registreren / Inloggen

Privacy Policy United Wardrobe

Versie: juli 2019

United Wardrobe B.V., hierna "United Wardrobe", is verantwoordelijk voor de verwerking van de gegevens zoals beschreven in deze Privacy Policy. United Wardrobe respecteert de privacy van haar gebruikers.

Deze Privacy Policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van alle gebruikers, zowel kopers als verkopers, wanneer zij gebruik maken van onze website(s) (de "Website") en app(s) (de "App").

Privacy en de Relevante Wetgeving

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk. Wij voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming ("AVG") en andere relevante wetgeving op het gebied van privacy (hierna tezamen de "Relevante Wetgeving").

Wat zijn persoonsgegevens?

Met het begrip persoonsgegevens wordt alle informatie bedoeld waarmee je direct of indirect geïdentificeerd kan worden. Deze definitie is in overeenstemming met de Relevante Wetgeving. Dit is overigens een brede definitie: zelfs dynamische IP-adressen worden onder omstandigheden aangemerkt als persoonsgegevens.

Ben je onder de 16 jaar?

De diensten van United Wardrobe zijn gericht op gebruikers boven de 15 jaar. Om deze reden wordt de gebruiker bij het aanmaken van een account gevraagd te verklaren dat hij/zij 16 jaar of ouder is of dat indien hij/zij jonger is dan 16 jaar, voor het gebruik van zijn/haar persoonsgegevens toestemming door zijn/haar ouders/voogd is verleend.

Hoe komt United Wardrobe aan jouw persoonsgegevens?

De gegevens die wij verwerken komen rechtstreeks van jou, wanneer je de Website bezoekt, de App gebruikt, een account aanmaakt, of iets koopt/verkoopt. Ook kunnen andere gebruikers informatie over jou opgeven zoals bij reviews en ratings over jou als verkoper. Daarnaast kunnen wij gegevens krijgen via Facebook Login.

Welke persoonsgegevens verwerken wij en hoe worden deze gegevens gebruikt?

United Wardrobe verwerkt onderstaande persoonsgegevens, afhankelijk van welke categorie diensten je gebruikt binnen onze Website en App. We kunnen deze gegevens ook aan elkaar koppelen. Een aantal van deze persoonsgegevens is zichtbaar via jouw openbaar profiel binnen het platform van United Wardrobe.

Categorie: Gebruik van de Website en App (iOS en Android)

(Persoons-)gegevens:Doeleinde(n):Grondslag(en):

Gebruik van de Website:
Type apparaat, type browser, datum en tijd van de sessie, IP-adres en zoek-, surf- en koopgedrag op de Website.

Gebruik van de App:
Merk en type toestel, type browser, besturingssysteem (incl. versie), IP-adres, datum en tijd van de sessie en zoek-, surf- en koopgedrag in de App.

Wij gebruiken deze gegevens om:

  • Je gebruik te kunnen laten maken van onze Website en/of App;
  • Macro-analyses uit te voeren om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en om fraude en beveiligingsproblemen op te sporen en te verhelpen.

De gegevensverwerking die nodig is om jou gebruik te laten maken van de Website en/of App is noodzakelijk om de overeenkomst met jou uit te voeren.

Daarnaast hebben wij een gerechtvaardigd belang om onze dienst te verbeteren en beveiligen.

Categorie: Je account bij United Wardrobe

(Persoons-)gegevens:Doeleinde(n):Grondslag(en):

Account registreren:
Voor- en achternaam, e-mailadres, geboortedatum, geslacht, land, taal, kleding- en schoenmaat (optioneel), gebruikersnaam (gegenereerd door United Wardrobe).

Als je registreert via Facebook:
Facebook profielgegevens: naam en profielfoto, geboortedatum, woonplaats en e-mailadres.

Wij gebruiken deze gegevens om:

  • Je gebruik te kunnen laten maken van onze dienst;
  • Te controleren of je oud genoeg bent om onze dienst te gebruiken;
  • Je op de hoogte te houden van je aan- en verkopen, wijzigingen in je favoriete items en je zoekopdrachten;
  • Je via onze nieuwsbrief op de hoogte te houden van voor jou interessante producten op grond van jouw geslacht, maten, taal, favoriete producten en users die je volgt;
  • Je op de juiste wijze aan te spreken in onze correspondentie.

De gegevensverwerking die nodig is om jou gebruik te laten maken van de Website en/of App is noodzakelijk om de overeenkomst met jou uit te voeren.

Daarnaast hebben wij een gerechtvaardigd belang om jou op de juiste wijze te informeren over je account activiteiten. Bovendien hebben we een gerechtvaardigd belang om je op de Website en in de App producten te laten zien die aansluiten bij jouw voorkeuren. Voor het versturen van de nieuwsbrief vragen we jouw toestemming. In elke nieuwsbrief staat een link waarmee je je weer kunt afmelden. Je kunt je toestemming en voorkeuren voor alle e-mailberichten beheren in je account.

Account zelf aanvullen:
Profiel- en omslagfoto, foto's van de producten die je aanbiedt, je locatie, producten die je als favoriet opslaat, gebruikers die je volgt, je reacties bij producten die je aanbiedt, je vakantiemodus.

Account aangevuld door andere gebruikers:
Gebruikers die jou volgen (incl. aantal), reviews en rating van andere gebruikers over jou, reacties en markeringen als favoriet van andere gebruikers bij de producten die je aanbiedt.

Account aangevuld door United Wardrobe:

Zoek-, surf- en klikgedrag (zoals producten die je bekijkt en/of als favoriet opslaat en zoekacties)

Wij gebruiken deze gegevens om:

  • Je account te personaliseren;
  • De betrouwbaarheid van je account te vergroten, zodat de kans op een succesvolle aan- of verkoop zo groot mogelijk is;
  • Te zorgen dat andere gebruikers jouw (producten) kunnen vinden op de Website/in de App;
  • Te zorgen dat andere gebruikers weten dat je vanwege vakantie meer tijd nodig zal hebben een verkocht item op te sturen en/of op berichten te reageren;
  • Aan andere gebruikers te laten zien welke producten in een straal van minimaal 2 KM van die gebruiker te koop staan;
  • Je feed te optimaliseren op basis van je taal, geslacht, voorkeuren, maten en favoriete producten/gebruikers.

Door je account zelf aan te vullen, geef je ons toestemming om die gegevens te verwerken. Je kunt deze toestemming altijd weer intrekken, door de gegevens te wijzigen of weg te halen. Wij hebben een gerechtvaardigd belang om je een optimale feed te laten zien. Daarnaast hebben wij een gerechtvaardigd belang om de gegevens die andere gebruikers over jou verstrekken (reviews, ratings, reacties) te verwerken, namelijk om de betrouwbaarheid van accounts te vergroten.

Chatten met andere gebruikers:
Je openbare profiel (incl. gebruikersnaam en eventueel profielfoto) en chatberichten.

Wij gebruiken deze gegevens om:

  • Je gebruik te kunnen laten maken van onze dienst;
  • Het verkoopproces te analyseren en te verbeteren;
  • Illegale content op te sporen via automatische scans;
  • Risicoanalyses te maken over verdachte transacties.

De gegevensverwerking die nodig is om jou gebruik te laten maken van de dienst is noodzakelijk om de overeenkomst met jou uit te voeren.

Daarnaast hebben wij een gerechtvaardigd belang om onze dienst te verbeteren en beveiligen.

Categorie: Kopen, verkopen en retourneren van producten

(Persoons-)gegevens:Doeleinde(n):Grondslag(en):

Koop, verkoop en retour:
Voor- en achternaam, IBAN-rekeningnummer, gegevens m.b.t. de betaaltransactie (zoals betaalmiddel en tijdstip transactie), adres, productinformatie, bedrag, en datum aan- of verkoop.

Aanvullende gegevens bij bieden of bundelkorting:
Bedrag van het geplaatste of geaccepteerde (bundel)bod of tegenbod (incl. datum) en de ID van het product of de producten waarop het (bundel/tegen)bod betrekking heeft.

Wij gebruiken deze gegevens om:

  • De overeenkomst koper en verkoper tot stand te brengen;
  • De betaling te verwerken;
  • Te zorgen dat de verkoper het product kan opsturen en de koper het product kan retourneren;
  • Eventueel fraudeonderzoek uit te voeren.

De gegevensverwerking die nodig is om de overeenkomst tussen koper en verkoper tot stand te brengen, de betaling te verwerken en te zorgen dat het product verstuurd kan worden, is noodzakelijk om de overeenkomst met jou uit te voeren. Daarnaast hebben wij een gerechtvaardigd belang om onze dienst te beveiligen.

Verzending:
Door de koper gekozen verzendmethode (huiszending of pick-up point) en verzendbedrijf, verzendlabel, tracking code en verzendstatus.

Wij gebruiken deze gegevens om:

  • De verzending van producten tussen verkoper en koper te faciliteren;
  • De status van de verzending te updaten (verzonden/ontvangen) in verband met de uitbetaling aan de verkoper.

De gegevensverwerking die nodig is om de verzending te faciliteren en te verkoper uit te betalen, is noodzakelijk om de overeenkomst met onze gebruikers uit te voeren.

Aanvullende gegevens bij uitgeven shoptegoed:
Mobiel telefoonnummer

Wij gebruiken dit gegeven om:

  • Het shoptegoed aan je uit te reiken;
  • De ontvanger van het shoptegoed te verifiëren via een sms;
  • Eventueel fraudeonderzoek uit te voeren.

De gegevensverwerking die nodig is om jou het shoptegoed uit te keren is noodzakelijk om de overeenkomst met jou uit te voeren. Daarnaast hebben wij een gerechtvaardigd belang om onze dienst te beveiligen.

Gegevens voor onze financiële administratie:
Voor- en achternaam, land en order identificatienummer (verkopers) en/of transactie identificatienummer (kopers).

Wij gebruiken deze gegevens om:

  • Op te nemen in onze financiële administratie;
  • Te overhandigen aan de Belastingdienst.

Wij zijn wettelijk verplicht om een financiële administratie bij te houden en om deze informatie op te geven bij de Belastingdienst.

Categorie: Support

(Persoons-)gegevens:Doeleinde(n):Grondslag(en):

Als je contact opneemt met ons:

Gebruikersnaam, e-mailadres, inhoud van je bericht en inhoud van ons antwoord aan jou.

Wij gebruiken deze gegevens om:

  • Jouw vragen te beantwoorden;
  • Je ondersteuning te bieden bij onze dienstverlening;
  • Te zorgen dat je onze diensten kunt gebruiken;
  • Onze dienst te verbeteren naar aanleiding van vragen en feedback van gebruikers.

De gegevensverwerking die nodig is om te zorgen dat je onze dienst kunt gebruiken, is noodzakelijk om de overeenkomst met jou uit te voeren.

Daarnaast hebben wij een gerechtvaardigd belang om jou te helpen bij vragen en om onze dienst te verbeteren naar aanleiding van de vragen en feedback die we ontvangen.

Categorie: cookies en vergelijkbare technieken

Een volledig overzicht van onze cookies is te vinden in ons cookiestatement. Hierin vind je ook de bewaartermijn van deze cookies. Je kunt zelf je cookie instellingen wijzigen door hier te klikken.

Bewaartermijn

Wij verwijderen de persoonsgegevens zodra ze niet meer noodzakelijk zijn voor bovengenoemde doeleinden. Hierbij houden we in ieder geval de volgende bewaartermijnen aan:

  • Accountgegevens: we verwijderen jouw persoonsgegevens maximaal 2 jaar na verwijdering van jouw account. Als jij je account niet langer gebruikt, verwijderen wij je gegevens maximaal 2 en half jaar na het laatste gebruik. We proberen je daarvoor een bericht te sturen om je te vragen of je je account wil behouden. Wij gebruiken daarvoor het door jou opgegeven e-mailadres.
  • Gegevens voor de Belastingdienst: we zijn verplicht om de gegevens in onze financiële administratie ten behoeve van de Belastingdienst 7 jaar te bewaren .

Wij kunnen bepaalde persoonsgegevens na verloop van bovengenoemde termijnen langer bewaren om te voldoen aan wettelijke bewaarverplichtingen en voor fraudeonderzoek. Wij zullen de gegevens in dat geval apart en versleuteld bewaren en alleen voor de hiervoor genoemde doeleinden gebruiken.

Wie heeft er toegang tot jouw persoonsgegevens?

Hieronder leggen we je uit in welke gevallen we persoonsgegevens intern en extern delen.

Intern

Wij geven alleen toegang tot je persoonsgegevens aan onze medewerkers, als zij deze nodig hebben om hun werkzaamheden uit te oefenen. Al onze medewerkers zijn gebonden aan geheimhouding.

Extern

Om de (ver)koop van producten via de Website en App te realiseren moeten wij sommige gegevens delen met externe partijen. Deze partijen handelen zelf als Verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Relevante Wetgeving. Het gaat om de volgende partijen:

  • Betalingsproviders: met deze partijen delen wij de gegevens die nodig zijn voor het faciliteren van de betalingen. Wij werken bijvoorbeeld met iDeal, PayPal en Mastercard. Bij de betaling kun je zelf de betaalmethode kiezen.
  • (Ver)koper: om de verkoop tot stand te brengen moeten wij ook enkele gegevens delen met de verkoper die het product opstuurt en met de koper als het product wordt teruggestuurd.

Verwerkers

Wij maken gebruik van enkele partijen die persoonsgegevens verwerken ter ondersteuning van onze dienstverlening. Deze partijen handelen als Verwerker in de zin van de Relevante Wetgeving en verwerken de gegevens alleen in opdracht van ons, dus niet voor hun eigen doeleinden. Wij maken gebruik van de volgende Verwerkers:

  • Pakketdiensten : met deze partijen delen wij de gegevens die nodig zijn voor de verzending van het product. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van PostNL, Sendcloud, UPS, Shippo, Mondial Relay en Bpost.
  • SaaS opslagproviders : deze partijen verzorgen de opslag van gegevens voor ons. We maken bijvoorbeeld gebruik van Amazon Web Services.
  • Datamanagement- en onderzoek : deze partijen leveren ons diensten met betrekking tot de gegevens. We maken bijvoorbeeld gebruik van datamanagement platforms, media- en advertentiebureaus en onderzoeksbureaus.

Wijziging van onderneming

Wanneer wij worden overgenomen of fuseren met een andere onderneming kan het noodzakelijk zijn dat jouw persoonsgegevens worden ingezien of overgenomen door de nieuwe onderneming. Zij zijn verplicht om zich aan de voorwaarden in deze Privacy Policy te houden. Wanneer er wijzigingen zijn in de manier waarop er met je persoonsgegevens wordt omgegaan, zullen wij dit eerst aan je communiceren.

Verkoopt United Wardrobe mijn gegevens aan derden?

Nee! United Wardrobe zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen in de bovengenoemde gevallen.

Exporteren van persoonsgegevens buiten de EU

Wij kunnen persoonsgegevens overdragen naar partijen buiten de EU, als een van onze Verwerkers buiten de EU is gevestigd. De persoonsgegevens zullen alleen overgedragen worden naar landen en/of partijen die een adequaat beschermingsniveau bieden dat voldoet aan de Europese standaarden.

De overdracht van gegevens buiten de EU zal altijd gebeuren in overeenstemming met de Relevante Wetgeving (hoofdstuk 5 van de AVG).

Beveiliging van je persoonsgegevens

Wij vinden de beveiliging van jouw persoonsgegevens erg belangrijk. Wij nemen daarom passende technische en organisatorische maatregelen om jouw gegevens te beschermen tegen vernietiging, verlies, wijziging, ongeoorloofde verstrekking onbevoegde toegang of doorzending.

United Wardrobe verwerkt persoonsgegevens zelf op een beveiligd platform in streng beveiligde databases, gehost bij AWS op servers in de Europese Unie. De infrastructuur wordt door AWS en door ons continu gemonitord op aanvallen en misbruik. United Wardrobe zorgt voor een beveiligde verbinding met de eindgebruiker, te herkennen aan een groen slotje in je browser. In het geval van een datalek hebben wij een interne procedure voor het documenteren en melden van een datalek.

Daarnaast kan je zelf maatregelen nemen om je account te beveiligen:

  • Gebruik een sterk wachtwoord (gebruik bijvoorbeeld hoofd- en kleine letters, cijfers en andere tekens en/of kies een wachtwoord in de vorm van een zin);
  • Geef wijzigingen in en incidenten rondom je persoonsgegevens tijdig aan ons door;
  • Wees voorzichtig met het openbaar maken van persoonlijke gegevens via onze dienst;
  • Log uit na je bezoek aan onze website wanneer je een openbare computer gebruikt.

Privacy voorwaarden van derde partijen

Wanneer je gebruik maakt van diensten van externe partijen via onze website of app, bijvoorbeeld sociale media netwerken, dan zijn de privacy voorwaarden van die externe partijen van toepassing. Wij hebben geen invloed op het privacybeleid van deze partijen. Wij raden je aan om de privacy voorwaarden en instellingen van die externe partijen goed door te nemen.

Wijzigingen in deze Privacy Policy

Wij zijn constant op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren. We kunnen onze Privacy Policy daarom van tijd tot tijd updaten. Als wij significante wijzigingen aanbrengen, dan zullen wij daar een melding van maken op onze Website en in onze App, samen met de bijgewerkte Privacy Policy.

Jouw rechten en onze contactgegevens

Je hebt een aantal rechten ten aanzien van je eigen persoonsgegevens. Zo heb je het recht om:

  • Ons te verzoeken om jouw gegevens te corrigeren of te updaten. Dit kun je ook zelf doen via je account;
  • Ons te verzoeken om jouw gegevens uit ons gegevensbestand te verwijderen. Als wij hiertoe verplicht zijn op grond van de Relevante Wetgeving, zullen we dit doen en jouw verzoek (waar mogelijk) doorgeven aan de ontvangers van jouw gegevens;
  • Ons te verzoeken om een kopie van alle persoonsgegevens die we van jou verwerkt hebben. Wij kunnen de gegevens die we verzamelen in het kader van onze overeenkomst of die we met jouw toestemming verwerken op jouw verzoek ook doorsturen naar een andere databeheerder;
  • Jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken. Dit geldt alleen voor verwerkingen die gebaseerd zijn op jouw toestemming en heeft geen invloed op de geldigheid van de verwerkingen vóór het moment dat je jouw toestemming intrekt;
  • Bij ons bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens (in het geheel of voor specifieke doeleinden) en ons te verzoeken om de verwerking van jouw gegevens te beperken;
  • Een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, indien je denkt dat wij jouw gegevens onrechtmatig verwerken.

Een aantal van de bovenstaande rechten kunnen worden uitgeoefend via je eigen account, zoals het aanpassen van bepaalde gegevens of het verwijderen van je account. Voor de overige rechten kan je contact opnemen met support via support@unitedwardrobe.com.

Wij streven ernaar om aan je verzoek te voldoen binnen 30 dagen. Ter verificatie van je identiteit kunnen we vragen om je nader te identificeren. Indien je nog vragen mocht hebben over het Privacy Beleid van United Wardrobe, dan kun je een e-mail sturen naar onze support: support@unitedwardrobe.com.

United Wardrobe B.V.
Vinkenburgstraat 2A
3512AB Utrecht

KvK-nummer: 64193632